Wines@107

Specialist Zuid-Franse wijnen


Na een jarenlange reiservaring in de streek van de zuidelijke Rhônevallei en een erkenning als meester-wijnproever bij de gerespecteerde wijncursus Tastevin willen we jullie graag via
wines@107 laten kennismaken met Zuid-Franse pareltjes die we mochten proeven en selecteren bij de plaatselijke wijnboeren.

Een lente- en een herfstdegustatie

Zo rijpte geleidelijk aan het idee om onze passie te delen met vrienden, kennissen, familie… tijdens twee degustaties per jaar : een lente- en een herfstdegustatie.

Aansluitend bij onze Zuid-Franse wijnen zetten we telkens een andere regio in de kijker, een regio die we eveneens eerst bezochten en waar we de wijnen proefden en persoonlijk selecteerden op basis van prijs-kwaliteit. 

Zo organiseerden we in oktober 2014 onze eerste herfstdegustatie en werd wines@107 boven de doopvont gehouden.

Onze degustaties maken we ruim vooraf kenbaar zodat u uw agenda kunt aanpassen.    We laten jullie dan graag meegenieten van onze lekkere wijntjes.

Hoe gaat het er in de praktijk aan toe ?

Wij zorgen voor een selectie van lekkere wijnen, glazen en  versnaperingen.  We geven de nodige uitleg en jij mag gratis de wijn naar keuze degusteren.

De wijn bevalt je en je wilt enkele flesjes aankopen?  Dat kan.  Je vult dan het bestelformulier ter plaatse in.

Wij zorgen voor de rest en verwittigen jullie wanneer de wijn geleverd wordt.

De degustatie is volledig vrijblijvend. Er is GEEN aankoopverplichting !

Ons aanbod?

De aangeboden wijnen werden geselecteerd op basis van wat we in de loop der jaren bij de wijnboeren hebben mogen proeven en die prijs-kwaliteit top zijn. 

We bieden u telkens een uitgebreid assortiment van rode en witte wijnen  aan uit een bepaalde wijnregio.  We hebben echter steeds een voorraad Zuid-Franse wijnen ter beschikking en ook te verkrijgen via onze webshop.

Zo stellen we volgende toppers voor:  een eenvoudige en betaalbare, maar zeer lekkere Côte du Luberon en Côte du Ventoux, een fluweelzachte Côte du Rhône, een karaktervolle Vacqueyras, een prestigieuze Gigondas en een wereldvermaarde Chateauneuf-du-Pâpe. 

De geselecteerde wijnen zijn in België niet in de groothandel verkrijgbaar en vandaar ook zeer specifiek.